© AIR, 2025
Het blokkenschema en het programma vind je ook in de app!
Stad maken vraagt ook wat van hoe we als stad omgaan met het omliggende landschap. Schrijf je vooraf in voor dit atelier waarin het gesprek wordt gevoerd over de opgaven die de regio Rotterdam op het landschap af ziet komen vanuit de verstedelijking en transitieopgaven.
De wooncrisis, de toenemende vraag naar zorg en de klimaatverandering stellen het ruimtelijke domein voor een groot aantal maatschappelijke uitdagingen. In twee gesprekken gaan we op zoek naar nieuwe manieren om samen te werken aan oplossingen.
Zijn water en bodem nu wel of niet sturend? Schuif aan bij een van de werktafels en onderzoek wat het daadwerkelijk betekent om te gaan denken en handelen vanuit water en bodem.
Hoe slaan we een brug tussen het heden en de grote ambities voor Rotterdam op het gebied van klimaat, biodiversiteit en leefkwaliteit? Wie neemt het initiatief en hoe zorgen we voor structurele ondersteuning?
Hoe werken we vanuit de weerbarstige actualiteit naar het gedroomde Rotterdam van 2125 toe? In deze panelgesprekken gaan we met experts dieper in op de noodzakelijke tussenstappen, gevoed door de energie van allerlei initiatiefnemers.
Rotterdam Zuid ontwikkelt zich in rap tempo. Tijdens deze werksessie richten we ons op verschillende locaties op Zuid: de Kaai, de Piekstraat en Rotterdams Tij. Wat betekent deze nieuwe stad voor de bestaande stad? Schuif aan bij de werktafels en denk mee!
In het gesprek over de transitie opgave gaat het vaak over geld. Kunnen we met nieuwe financiële instrumenten de transitie beter op weg helpen? Schuif aan bij deze ateliersessie en kijk vanuit verschillende perspectieven naar de financiering van stedelijke ontwikkeling.
Hoe zorgen we er met elkaar voor dat iedereen zich thuisvoelt in de stad? In twee panels gaan we met stadmakers, ontwerpers, gemeente en marktpartijen in gesprek op zoek naar nieuwe perspectieven rondom de transitieopgaven.