FAQ

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met AIR

Algemeen

Wanneer vindt het Stadmakerscongres 2020 plaats?

Het Stadmakerscongres 2020 opende 6 november, live vanuit het HAKA-gebouw in Rotterdam. Dit was de start van een periode lang stadmaken. SMC20 is vanaf nu grotendeels online te volgen. Bekijk het programma op de website en registreer je direct.

SMC20 vindt dit jaar dus niet op een dag plaats, maar ontvouwt zich in de maanden daarna. Bekijk de opening hier terug.

Wie organiseert het Stadmakerscongres?

AIR initieert en coördineert het programma. Het congres wordt gedragen door de Van der Leeuwkring, gemeente Rotterdam en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Hoe kan ik deelnemen aan het Stadmakerscongres?

Het programma dat in de komende weken plaatsvindt vraagt mogelijk vooraf om een registratie. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte voor welk programma een registratie benodigd is.

Livestreams zijn te volgen op onze website, Facebook en YouTube.

Kan ik als publiek bij de live opnames aanwezig zijn?

We kunnen door de (regionale) COVID-19 richtlijnen maar een beperkt aantal mensen toelaten in de studio. Er is helaas geen ruimte voor publiek.

Programma

Wanneer komt het programma online?

Het programma wordt in de komende tijd aangevuld op de website en aangemeld als Facebook event.

Hoe weet ik wanneer er nieuw programma online staat?

Houd deze website in de gaten, volg AIR op Facebook, Twitter en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief van AIR. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste online en offline evenementen.

Is er ruimte voor interactie tijdens de verschillende programma’s?

Dat is afhankelijk van het programma. Op de website wordt vermeld of er mogelijkheid tot interactie is door bijvoorbeeld een Q&A.

Kan ik nog inhoudelijk programma aanmelden?

Graag bekijken we het voorstel en zoeken we binnen ons programma of er nog ruimte is. Stuur het voorstel naar projectmanager Manon van den Bliek.

Online events

Hoe is een online evenement te volgen?

Online events zijn te volgen via registratie of deze website, in de vorm van een livestream. Je kunt de livestreams volgen op je telefoon, tablet en computer.

Het is belangrijk een actieve mailadres te gebruiken voor de ticketregistratie. Bekijk hier het programma overzicht waar tickets beschikbaar voor zijn.

Is het registreren voor programma kosteloos?

Online evenementen zijn gratis. Middels enkele gegevens zoals je naam en e-mailadres kun je je aanmelden voor programmaonderdelen.

Indien een programma vooraf om registratie vraagt wordt dit apart vermeld op de website en in de nieuwsbrief. Onderaan de betreffende programma pagina’s vind je een ‘meld je aan’ knop waarmee je je kunt registreren.

Kan ik online evenementen terugkijken?

Alle livestreams zijn terug te kijken via deze website en via het AIR YouTube kanaal. Voor online workshops, talkshows en andere sessies kun je je inschrijven. Een aantal evenementen worden opgenomen en later gepubliceerd.

Is het mogelijk voor meerdere programma's aan te melden?

Je kunt je voor verschillende programmaonderdelen aanmelden, zonder beperking. Bij programma waar registratie voor nodig is, wordt uiterlijk een uur voor aanvang een link voor deelname gedeeld. Voor ticket-gerelateerde vragen kun je mailen.

Waar kan ik mijn ticket vinden?

Direct na je bestelling ontvang je een bevestigingsmail. Uiterlijk een uur voor aanvang sturen wij een link toe om deel te nemen aan het programma.

Mis je deze bevestiging? Mail ons als het ook niet tussen spam berichten staat.

COVID-19

Hoe hebben jullie de veiligheid van sprekers en gasten in het HAKA-gebouw gewaarborgd?

AIR heeft samen met het HAKA-gebouw gezorgd voor een veilige omgeving waarin gasten en sprekers op een prettige manier kunnen deelnemen aan het SMC programma. Hierin volgden wij het advies van het RIVM. De regionale richtlijnen zijn hierbij leidend geweest.

Lees hier welke regels er momenteel in Rotterdam gelden vanwege corona. Bekijk ook de veel gestelde vragen over de invloed van deze maatregelen op het dagelijkse leven op de website van Rijnmond Veilig en de Rijksoverheid.