FAQ

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met AIR.

Algemeen

Waar en wanneer vindt het Stadmakerscongres 2023 plaats?

Dit jaar vindt het #SMC23 plaats op vrijdag 17 november 2023 in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg. Het programma duurt van 9.00 uur tot 17.30 uur. We sluiten af met een borrel tot 19.00 uur.

Waarom een Stadmakerscongres?

In de stad komen allerlei complexe vraagstukken samen. Het Stadmakerscongres brengt alle partijen, mensen en initiatieven die aan de stad werken samen zodat zij met elkaar in gesprek en aan het werk kunnen.

Voor wie is het Stadmakerscongres?

Het Stadmakerscongres is voor iedereen die zich betrokken voelt bij de stad en haar ontwikkeling. Je kan meedoen vanuit specifieke deskundigheid, nieuwsgierigheid of ambitie.

Wie organiseert het Stadmakerscongres?

AIR initieert en coördineert het programma. Het congres wordt gedragen door de Van der Leeuwkring, gemeente Rotterdam en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Waar en hoe kan ik jullie volgen?

Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief, AIR volgen op Instagram, Facebook of LinkedIn.

 

Tickets

Hoe meld ik me aan voor het Stadmakerscongres?

Meld je hier aan.

Wat zijn de kosten om deel te nemen aan het Stadmakerscongres?

Deelname aan het Stadmakerscongres kost 20 euro per persoon. Studenten kunnen gratis deelnemen. Wil je graag deelnemen maar kun je het bedrag niet missen? Stuur dan een email naar communicatie@airrotterdam.eu, dan vinden we altijd een oplossing. Na registratie ontvang je direct een ticketbevestiging in je e-mail en een persoonlijke link naar je registratie.  

Zijn er kortingsmogelijkheden?

Studenten hebben gratis toegang met een studententicket op vertoon van hun collegekaart bij binnenkomst. Ben je geen student, zijn je financiële middelen beperkt en wil je toch graag komen? Stuur dan een mailtje naar communicatie@airrotterdam.eu.

Welke type tickets zijn er?

Het ticket dat je koopt is voor de hele dag, hiermee kun je alle programma-onderdelen bezoeken. Er zijn twee opties: een regulier ticket en een studententicket, studenten mogen het congres gratis bezoeken. Een kop koffie voor aanvang van de Opening SMC23 en een vegetarisch broodjesbuffet is inbegrepen bij de prijs. 

Kan ik een factuur krijgen van mijn ticket?

Ja, die ontvang je automatisch na je registratie en betaling in de bevestigingsmail. 

Ik heb een vraag over mijn registratie

Vragen over het aanmelden kun je stellen via info@stadmakerscongres.nl.

Programma

Wanneer staat het complete programma online?

Het programma wordt steeds verder aangevuld. Bekijk het programma hier. Op 2 november staan de tours en het blokkenschema online. Dit jaar maken we weer gebruik van een app, zodat je tijdens het SMC altijd het programma bij de hand hebt. Het is handig om de app vooraf al te downloaden, je ontvangt dan ook bericht wanneer bijvoorbeeld de tours online staan.

Wat kan ik met de SMC23 app?

In de app vind je het blokkenschema en programma. Je kunt vooraf je favoriete onderdelen van het programma selecteren. In de app vind je ook alle praktische informatie. Daarnaast attenderen we je via korte berichten op de laatste programma updates. 

Hoe download ik de SMC app?

De app is hier te downloaden.

Moet ik me inschrijven voor het zaalprogramma of een werktafel?

Nee, dat is niet nodig. Je stelt je programma zelf samen en kunt overal aan deelnemen. Kom wel op tijd zodat je verzekerd bent van een plek. Let op: de tours zijn wel op inschrijving.

Hoe kan ik deelnemen aan een tour?

Wanneer je je geregistreerd hebt voor het Stadmakerscongres, ontvang je twee weken voor aanvang van het SMC23 automatisch bericht wanneer je je kunt inschrijven voor de tours. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de tours, dus wacht niet te lang met inschrijven. Let op: alleen de tours zijn op inschrijving, het zaalprogramma kun je naar eigen inzicht op de dag zelf samenstellen.

Hoe kan ik zien welke werktafels er zijn?

In iedere zaal met werktafels staat aangegeven welke onderwerpen per tafel aangepakt worden. Je vindt het overzicht op de borden in de zaal. In de week voorafgaand aan het SMC vind je de onderwerpen van de werktafels ook terug op de website.

Toegankelijkheid

Is het Stadmakerscongres geschikt voor rolstoelgebruikers?

Theater Rotterdam is rolstoeltoegankelijk en biedt services aan voor rolstoelgebruikers. Meer informatie hierover en contactgegevens zijn te vinden op de website.

Is het Stadmakerscongres geschikt voor slechthorenden?

Het programma bestaat uit werktafelsessies, plenaire lezingen en installaties in de hal. De werktafelsessies en plenaire lezingen zijn vooral auditief en dus niet geschikt voor slechthorenden. De installaties in de hal zijn voornamelijk visuele objecten met tekstuele informatie, maar vormen een klein onderdeel van het volledige programma en bieden dus geen volledige ervaring. Theater Rotterdam biedt services aan voor slechthorenden. Meer informatie hierover en contactgegevens zijn te vinden op de website.

Is het Stadmakerscongres geschikt voor slechtzienden?

Er zijn geen speciale services voor slechtzienden. Een deel van het programma is echter wel te volgen, aangezien dit bestaat uit lezingen en gesprekken aan een werktafel. Soms worden lezingen ondersteund door visueel beeldmateriaal of wordt er getekend in een werksessie, dan is het onderdeel minder geschikt. Raadpleeg het programmaonderdeel dat je wil bezoeken voor specifieke informatie over de vorm om zelf een inschatting te kunnen maken. In de hal zijn installaties die vooral bestaan uit visuele en tekstuele informatie, die zijn wel geschikt voor slechtzienden. Bij vragen, neem contact op met josien@airrotterdam.eu.

Is het Stadmakerscongres geschikt voor prikkelgevoelige mensen?

Helaas is het Stadmakerscongres niet geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels. Het programma bestaat uit werktafelsessies, plenaire lezingen en installaties in de hal. Hierbij zijn veel mensen in een ruimte aanwezig en wordt er gebruik gemaakt van beeld en geluid. Bij vragen, neem contact op met josien@airrotterdam.eu.