Inschrijving geopend!

Laat je horen, kom luisteren, deel jouw expertise en werk mee aan de toekomst van de stad! Op vrijdag 17 november organiseert AIR dé Rotterdamse werkplaats van het stadmaken: het Stadmakerscongres 2023. Deze keer verwelkomen we je graag in Theater Rotterdam. Schrijf je nu in voor SMC23!

We leven in een tijd waarin duidelijk is wat ons te doen staat. Hoeveel alarmerende klimaatrapporten hebben we nog nodig? De opgaven zijn helder maar HOE gaan we dat samen voor elkaar krijgen? HOE komen we tot concrete voorstellen die een breed draagvlak hebben en ook uitvoerbaar zijn?

Om te werken aan grote ruimtelijke en maatschappelijke transities hebben we alle kennis en energie nodig die er in de stad aanwezig is. Daarom richten we dit jaar weer een grote werkplaats in, waarin we met elkaar werken aan de toekomst van de stad.

Foto: Aad Hoogendoorn

Werkplaats van de stad

In de Grote Zaal openen we gezamenlijk het Stadmakerscongres 2023. Daarna transformeert heel Theater Rotterdam tot één grote werkplaats met tafels waarin iedere zaal een eigen thema heeft. In nieuwe samenwerkingsverbanden gaan we aan de slag met o.a.: hoe water, bodem en groen een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de stad, de woonopgave, ruimte voor werk en cultuur in de stad en zeggenschap.

Foto: Aad Hoogendoorn

Door met elkaar te tekenen, puzzelen, discussiëren en brainstormen willen we de opgaven doorgronden. De erker is dit jaar de plek waar een lezing of talkshow gevolgd kan worden. In de hal is er volop ruimte om elkaar te ontmoeten en in de tuinkamer woon je live opnames bij van Studio Stadmaken.

Vooraf inschrijven voor een programma is niet nodig, je kunt overal aanschuiven mits er plek is.

Bekijk hier het programma van SMC23.