Terugkijken: Rotterdam 2125: de stad over 100 jaar

Foto: Aad Hoogendoorn

Op het SMC22 wordt voor de allereerste keer een lange termijnvisie geïntroduceerd. Hoe zie jij de stad voor je als je een beeld probeert te schetsen van de stad over 100 jaar? Met deze denkoefening proberen we de transities die vandaag moeten beginnen, beter vast te pakken.

Kijk terug

Tijdens dit programma gaat moderator Geert Maarse met Bernadette Janssen,  Francesco Veenstra, Ninke Happel en Paul Gerretsen in gesprek over hoe het nadenken over de toekomst ons nog duidelijker dwingt heldere keuzes te maken over vandaag.

Gevolgd door een introductie op het boek ‘Weer verandert alles’ van Rotterdams Weerwoord door Johan Verlinden en een panelgesprek met Rijksbouwmeester Francesco Veenstra, Anneklaar Wijnants, Maria Kluijtenaar en Vera Konings.

Afsluitend een kort vraaggesprek met de Oekraïense stedenbouwkundige en initiator van Ukraine the Netherlands Urban Network (UNUN), Oleksandra Tkachenko en Rijksbouwmeester Francesco Veenstra en de lancering van unun.nu, een online platform gericht door het College van Rijksadviseurs ter ondersteuning van het initiatief.