Terugblik Stadmakerscongres tours

Veertien uitverkochte Stadmakerscongres tours vertrokken vrijdag 4 november vanaf het plein voor Theater Zuidplein. Deelnemers gingen op de fiets, per bus en te voet met stadmakers mee op pad naar plekken en gebieden waar het samenwerken aan Rotterdam zich in grote en kleine initiatieven van betekenis toont.

 

Dit jaar verkenden we veelal projecten, wijken en thema’s op Zuid. Een korte terugblik met foto’s van Guus Schoonewille.

Tour 13: De Klimaat scorekaart: Hoe groen zijn de Rotterdamse straten in Hillesluis?

 

Vertrek fietstour 10: Station Tuinstad: Met gemeente Rotterdam, woningcorporatie Havensteder en ontwikkelaar Synchroon  op pad om station Lombardijen en gebied eromheen te verkennen.

 

Tour 11: Meedoen in de Tarwewijk: Deelnemers werden tijdens deze tour rondgeleid door bewoners van de Tarwewijk terwijl ze met een prikker en afvalzak meehielpen aan een schonere wijk.

 

Tour 3: Rotterdam Zuid, zien wij hetzelfde? Op pad door het gebied rondom Zuidplein. Hierbij stellen de gidsen een simpel klinkende vraag: zie jij hetzelfde als wij?

 

Tour 3: Rotterdam Zuid, zien wij hetzelfde?

 

Tour 3: Rotterdam Zuid, zien wij hetzelfde? bij “City Walk” van kunstenares Barry Holslag.

 

Tour 9: ZigZagZuid, Zee aan Ruimte start op het onbekende Hof van Zuid.

 

Tour 9: ZigZagZuid, Zee aan Ruimte: wandelen via een reeks pleinen, parkeerdekken en parken met uitzicht op ontwikkelgebieden zoals bijvoorbeeld Rijnhaven.

 

Tour 9: ZigZagZuid, Zee aan Ruimte eindigt in metrostation Maashaven.