Terugkijken: Zo wil ik wonen

Foto; Fred Ernst

Rotterdam staat voor een enorme woonopgave. De toenemende vraag naar woningen, in én rondom de Rotterdamse binnenstad, vraagt om nieuwe oplossingen. In het programma Zo wil ik wonen onderzoeken we in twee gespreksrondes hoe er gewerkt wordt aan nieuwe woontypologieën, samenlevingsvormen en vitale wijken.

Kijk hier de talkshow terug

Koos Kok (Bureau Massa) vertelt iets over het CPO-project Overmaas en ontkracht enkele hardnekkige vooroordelen rondom CPO’s. Hannan Mataich (Woonstad Rotterdam) was betrokken bij de renovatie van een rij sociale huurwoningen op Katendrecht, en Dolf Aarssen (AM) vertelt iets over zijn rol als ontwikkelaar van de Toren van Babel, de woontoren voor gezinnen in het Lloydkwartier. In de tweede gespreksronde, waarin we de ontwikkelingen op wijkniveau bespreken, deelt Melle Smets (Huis van de Toekomst) zijn ervaringen rondom een lokaal energiehub in de wijk Bospolder-Tussendijken, vertelt Endry van Velzen (De Nijl Architecten) iets over Stadsvernieuwing 2.0 en hoe dit vorm krijgt in Carnisse en legt Ruth Höppner (Veldacademie) het onderzoek naar waarde van maatschappelijk vastgoed uit.

Nazanin Hedayati licht tenslotte nog de open oproep Anders Werken aan Wonen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie toe. Het gesprek staat onder leiding van Dore van Duivenbode.