Terugkijken: Slag om de Ruimte

Foto: Fred Ernst, Slag om de ruimte

We leven in een tijd van transities. Al deze transities claimen ruimte in de stad. Klimaatadaptatie, energietransitie, technologisering etc. Tegelijkertijd hebben we een majeure verdichtingsopgave die vraagt om plekken voor recreatie en voorzieningen. De stad is echter wel begrenst. Hoe kan de stad sociaal rechtvaardig, adaptief en energieneutraal zijn? Hoe ga je om met de kostbare ruimte die er is?

Kijk hier de talkshow terug

In dit debat gaat moderator Walter de Vries in gesprek met onder anderen Rijksbouwmeester Francesco Veenstra (College van Rijksadviseurs), John Jacobs (Rotterdams Weerwoord) en Rianne Makkink (Studio Makkink & Bey) en Ellen van Bueren, (TUDelft), Lexje Rietveld (City Manager Warmte, Eneco) en Anton van de Craats (Afdelingshoofd Duurzaam, Gemeente Rotterdam) over transities en de verdichtingsopgave. Emiel Arends (Rotterdams Weerwoord) en Taco Kuijers (Generation Energy) verzorgen een korte inleiding.