Terugkijken: Publieke interieurs en de elementen van de stad

Door Corona en klimaatverandering ervaren we hoe belangrijk buitenruimte en plekken om elkaar te ontmoeten zijn. Met o.a. de 7 Stadsprojecten voegt Rotterdam groene, openbare plekken toe die zowel een mobiliteitstransitie inleiden en tegelijkertijd een oplossing bieden voor klimaatverandering. De grote investeringen in de Cultuur&Campus, de renovatie van  Museum Boijmans van Beuningen en de transformatie van de Centrale Bibliotheek laten zien dat de stad het belangrijk vindt om te investeren in haar culturele plekken van ontmoeting en betekenis. Ook het water kan als publieke ruimte veel beter benut worden door het anders te gaan gebruiken en beter bereikbaar te maken. Wat zeggen deze ontwikkelingen over de uiteenlopende opgaven van de stad?

Kijk hier de talkshow terug

Moderator Geert Maarse gaat in gesprek met o.a.: Marco Vemeulen, Cor Geluk, Wilma Franchimon (directeur Codarts), Theo Kemperman (directeur Bibliotheek Rotterdam), Esther Heemskerk, Ronald van Ombergen (Sportbedrijf Rotterdam), Christophe Cornille,  Zico Lopes, Kamiel Klaasse en Kim Butter.