Terugkijken: Opening SMC21

Terwijl versnelling op urgente opgaven zoals de woningbouwproductie en de energietransitie geboden is, moeten we juist vertragen om hier samen aan te kunnen blijven werken. Het creëren van ruimte voor ontmoeting, dialoog en verbeeldingskracht terwijl de stad zich door blijft ontwikkelen, vraagt om slim samenwerken. De Rotterdamse cultuur van stadmaken kan en moet daarom juist nu productief gemaakt worden.

Kijk hier de Opening terug

Tientallen tourdeelnemers trokken op maandag 14 februari door Rotterdam. Tegelijkertijd trapten we online af met een openingsprogramma waarin moderator  met AIR directeur Barbara Luns, wethouder Bas Kurversir. Bernadette Janssen (BVR), Petra Rutten (Frame Vastgoed/ Van der Leeuwkring), Hermineke van Bockxmeer (Gemeente Rotterdam) en Harry-Jan Bus in gesprek ging over het thema Versnellen en Vertragen.

Mattijs van Ruijven leidt het congres in met een openingslezing waarin hij de ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkeling van Rotterdam in verband brengt.