Terugkijken: De stad voor ons allemaal

Foto: Fred Ernst, Stad voor ons allemaal

Dat de stad voor ons allemaal is klinkt heel vanzelfsprekend maar is dat ook zo? Architect Lyongo Juliana neemt ons mee in een persoonlijk verhaal over blinde vlekken in ons vakgebied. Een blinde vlek is de plek in het oog waar de meeste zenuwen bij elkaar komen maar waar je toch het minste ziet. Voor wie maken we de stad? En komt iedereen in de stad tot zijn recht?

Kijk hier de talkshow terug

Moderator Geert Maarse gaat in gesprek met onder andere Lyongo Juliana (OZ architecture), Hermineke van Bockxmeer (directeur Stadsontwikkeling bij Gemeente Rotterdam), Wenda Doff (stadssocioloog) en Manou Huijbregts (hp architecten) over het belang van maatschappelijke programmering en vastgoed, ontwerpkracht en de woonopgave.