Terugblik Stadmakerscongres 2020

Vanuit Theater Zuidplein blikten we terug op het Stadmakerscongres 2020. Hoe maakt Rotterdam ruimte voor ontmoeting, beweging en de ‘goede groei’ van de stad? Bekijk hier de opnames terug waarbij we stilstaan bij (nieuwe) initiatieven en plekken van betekenis die de kansen en de opgaven voor de publieke ruimte van de stad weerspiegelen.

Bekijk hier de terugblik

In het kader van de afsluiting van het Stadmakerscongres (SMC) 2020 haalt AIR op waar we de ademruimte voelen in de stad. Vanuit verschillende locaties in de stad spreken we verschillende stadmakers die tijdens het SMC aan de slag zijn geweest. Zo spreken we Like Bijlsma van SUB Office over haar onderzoek met Hedwig van der Linden naar de Expeditiehoven. Daarnaast verteld Mariëlle van den Berge van Stichting Plezier Rivier de Rotte over de open oproep die zij uit hebben gezet tijdens het SMC.In onderstaande korte video worden in het kader van het Stadmakerscongres 2020 afsluiting een aantal projecten en initiatieven opgehaald rondom het thema de volgende stad. Jelte Boeijinga van Energie van Rotterdam vertelt over het belang van energie corporaties. Emiel Arends en Marlène Verweij van het Rotterdams Weerwoord leggen het belang van verschillende initiatieven uit en geven hier voorbeelden van middels de klimaatopgave. Als laatst vertelt Dirk van Peijpe van De Urbanisten over natuur inclusief ontwerpen op onder andere de Hofbogen.Als laatst nemen Ron van Gelder en Cihan Bugdaci ons mee op de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk en de Hand in Hand aanpak die hier in wordt gezet. Bart Schrijnen van Kralingen aan de Maas betoogt wat nodig is om een bewoners initiatief om de kwaliteit van de verbinding van de Esch, Kralingen Oost, de campus van de Erasmus Universiteit.Met dank aan
Productie: Eva van Breugel (AIR)
Video: 3mp
Grafisch ontwerp: Studio De Ronners
Programma: AIR, Architectuur Instituut Rotterdam