Terugkijken: Studio Stadmaken

Foto:Fred Ernst

Studio Stadmaken is terug! OPEN Rotterdam en Vers Beton bundelen wederom de krachten om samen een talkshow te maken voor het Stadmakerscongres. In twee programma’s worden thema’s van het congres verbonden aan de actualiteit van de stad, voorzien van de kritische en opbouwende invalshoek die kenmerkend is voor beide media.

Kijk hier de programma's terug

De Harde Stad, deel één van het tweeluik over de stad in coronatijd. Presentator Hasna El Maroudi en tafelheer Mathis J. Bout spreken met experts over eigenaarschap en regulering in de publieke ruimte. Hoe beïnvloedt een pandemie hoe de stad wordt vormgegeven? Welk vernieuwd stadsgebruik zien we?
Kijk de eerste editie terug: met Jorn Wemmenhove (Humankind), media-onderzoeker Jiska Engelbert en Harm Timmermans (Shift Architecture).

 

De Zachte Stad
In de tweede editie op 21 januari om 20:00 uur komt De Zachte Stad aan bod: welke sociale en maatschappelijke kansenongelijkheden zijn blootgelegd onder invloed van corona? En hoe wordt hiermee omgegaan?
Kijk de tweede editie terug: met straatadvocaat Tim van Rooijen, Katja Rusinovic en Ismail Aghzanay (De Haagse Hogeschool).

 

Over OPEN Rotterdam en Vers Beton
OPEN Rotterdam is de professionele, journalistiek onafhankelijke, lokale omroep van, voor en door ALLE Rotterdammers. Vers Beton is het online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer, het is de plek voor diepgang en reflectie over de stad Rotterdam.