ON AIR podcast: serie Zuidplein

Deze podcast reeks is opgenomen om voeling te krijgen hoe een complexe gebiedstransformatie zoals Zuidplein werkt en welke impact dit heeft op verschillende partijen. Deze afleveringen zijn onderdeel van een korte serie in het kader van het Stadmakerscongres 2020.

Luister de podcast

In de eerste aflevering van ON AIR podcast gaan we in gesprek over de huidige gebiedsontwikkelingen op het Zuidplein. Wat betekent het om samen onderdeel van het Zuidplein te zijn en wat doet deze veranderende fysieke omgeving met hen?
Eva van Breugel (AIR) gaat in gesprek met Nina Cranen (sociaal programma Hart van Zuid), Emmelien Matthijsse (Theater Zuidplein) en Ronald van Ombergen (Sportbedrijf Rotterdam) over de huidige gebiedsontwikkelingen op het Zuidplein.

Luister hier aflevering #1 Zuidplein als ontmoetingsplek:


In de tweede aflevering gaan we in gesprek met Wouter van de Braak (Hart van Zuid) en Vincent van der Meulen (Kraaijvanger Architect) over de complexe opgave en vorm waarin de gebiedstransformatie van Zuidplein plaatsvindt.
Hoe is het om te werken aan een hernieuwd Zuidplein en hoe doe je dat? Hoe werkt het om deze plek draaiende te houden en tegelijkertijd een enorme gebiedstransitie vorm te geven. We bespreken de verschillende fasen binnen de transformatie en hoe deze zich verhouden met de omliggende wijken: de gebiedstransformatie als ”open-hart operatie”.

Luister hier aflevering #2 Hart van Zuid: