Het Stadmakers congres gaat door!

Foto: Frank Hanswijk

Op vrijdag 6 november 2020 start AIR met een alternatieve maar optimistische editie van het Stadmakercongres.

Dit keer niet op één centrale locatie, maar in beginsel online en waar mogelijk met ontmoetingen verspreid over vele plekken in Rotterdam, doorlopend tot de start van het volgende kalenderjaar. AIR werkt met vele initiatiefnemers aan passend programma in de weken aansluitend op deze startdatum.
Deze periode vol Stadmaken wordt afgetrapt op vrijdag 6 november 2020 met het Stadmakerscongres ON AIR. In een compact programma dat online te volgen is, wordt verkend hoe het coronavirus het perspectief op de compacte stad en ruimte voor beweging, nabijheid, ontmoeting, initiatief en gelijke kansen verandert.
Programma na 6 november
In de periode daarna ontvouwt zich het ‘In de Stadmakerscongres’. Online en op vele plekken in de stad zal kleinschalig programma plaatsvinden, waarbij urgente thema’s en opgaven in talkshows, interviews, workshops, tours en lezingen gekoppeld worden aan concrete initiatieven, buurten en gebieden zoals Hart van Zuid, de Oostflank, Bospolder-Tussendijken en het hart van IJsselmonde.
Het team van AIR, onze partners en vele initiatiefnemers hebben zich zo creatief en veerkrachtig mogelijk aangepast aan de omstandigheden. We gaan op zoek naar de ruimte, om elkaar te ontmoeten, te spreken en te inspireren. Juist nu!
Blijf op de hoogte van alle programma updates door je hier aan te melden voor de SMC nieuwsbrief.