Meetups SMC20

Beeld: Florine van Rees, Keilewerf

In de aanloop naar het Stadmakerscongres (SMC) 2020 organiseert AIR drie ‘meet-ups’ met initiatiefnemers en programmamakers. Voor ideeën, concrete initiatieven en programmavoorstellen, kon je aansluiten en het inbrengen tijdens deze bijeenkomst. AIR brengt op deze manier ideeën bij elkaar, koppelt samenhangende thema’s en verkent welke bijdragen nodig zijn om ideeën concreet verder te brengen.

 

Dit jaar staat de betekenis van een gezonde en rechtvaardige stad meer dan ooit op de agenda. We zoeken naar betekenisvolle relaties tussen gemeenschappen, tussen stad en natuur en naar een nieuwe nabijheid tussen wonen, werken, ontmoeten en bewegen. AIR werkt daarom met de Van der Leeuwkring, de gemeente Rotterdam, vele programmapartners en initiatiefrijke stadmakers aan een passende, relevante en vooral ook een optimistische editie van het SMC. Zoals gebruikelijk in en rond Theater Rotterdam Schouwburg, maar dit jaar meer dan anders ook een ‘IndeStadmakerscongres’ op vele plekken in Rotterdam rond specifieke thema’s of initiatieven.
Meetup SMC20 #1 vond plaats in WORM