#SMC20 is vanaf nu grotendeels online te volgen. Bekijk het programma hier en registreer je direct.

Zeven stadsprojecten

Beeld: Juurlink+Geluk

Op vrijdag 8 januari worden tijdens SMC20 de zeven stadsprojecten gelanceerd en in samenhang besproken in een online talkshow. Het gehele programma is live te volgen via deze website. Registratie is niet nodig.

Het Rotterdamse stadsbestuur investeert ruim 230 miljoen euro in zeven groene stadsprojecten: Hofbogen, Hofplein, Blaak, Rijnhaven, Maashaven, Alexanderknoop en Getijdenpark Feijenoord. Aantrekkelijke openbare plekken, parken en gebieden waar bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten, bewegen en recreëren. Deze stadsprojecten zijn tevens een onmisbare kans om co-creatief vorm te geven aan klimaatadaptatie, nieuwe mobiliteit en inclusieve ruimte.

Door corona zijn we extra met de neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk een aantrekkelijke en groene buitenruimte is voor alle Rotterdammers. De zeven stadsprojecten geven Rotterdam meer groene stadslongen en bieden het hoofd aan actuele stedelijke opgaven, zowel fysiek als sociaal.

Na een korte introductie door Annemieke Fontein (hoofd Landschapsarchitectuur gemeente Rotterdam) en presentaties van de zeven stadsprojecten door betrokken ontwerpers, wordt er in een online talkshow verder gepraat over de onderliggende opgaven.

In gesprek over het belang van aantrekkelijke openbare plekken waar bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten, verblijven, bewegen, ommetjes maken en recreëren. Over hoe deze plekken tegelijkertijd oplossingen bieden voor andere belangrijke opgaven van de stad, van het verlagen van hittestress, de opvang van hevige regenbuien tot het bouwen van woningen op plekken waar het tot nu toe niet mogelijk is vanwege verkeershinder of luchtvervuiling.

Deelnemen
De talkshow is live te volgen via deze website, YouTube en Facebook. Registratie is niet nodig.

Lees hier het interview met Annemieke Fontein