#SMC20 is t/m 4 februari 2021 online te volgen. Bekijk het programma en registreer je direct.

Workshop Nolli kaart Zuidplein en Alexanderknoop

Beeld: Martine Duyvis

Tijdens SMC20 vinden er vanuit het netwerk FreshAIR twee prikkelende bijeenkomsten plaats over de ontwikkelingen en kansen van Zuidplein en Alexanderknoop. Deelname is op basis van persoonlijke uitnodiging. Geen uitnodiging ontvangen, maar sluit je als jonge ontwerper of opdrachtgever graag aan? Mail ons!

Zuidplein en Alexanderknoop zijn beide ingewikkelde verkeershubs met veel potentie en interessante toekomstplannen. Naast grootschalige stations en een enorme hoeveelheid asfalt en spoor, vinden we hier winkelcentra, publieke gebouwen en kleinschalige detailhandel.

In deze workshop wordt de complexe publieke ruimte van zowel Zuidplein als Alexanderknoop in kaart gebracht door deze in te tekenen op een zogenaamde ‘Nolli’ kaart: een kaart waarop een onderscheid wordt gemaakt tussen publieke en private ruimte. Hierbij kijken we niet alleen naar ‘publiek’ en ‘privaat’, maar ook of een ruimte binnen, buiten of overdekt is en of er wellicht ook ‘semi-publieke’ ruimtes zijn. De ‘Nolli’ kaarten geven een tijdsbeeld van deze plekken in transitie en zullen daarnaast een onderlegger vormen voor vervolgdiscussies over deze publieke ruimtes en de kansen die er liggen.

Deelnemen
Deelname is op basis van persoonlijke uitnodiging. Geen uitnodiging ontvangen, maar sluit je als jonge ontwerper of opdrachtgever graag aan? Mail ons!

Over FreshAIR
AIR is initiator van het platform FreshAIR, een netwerk dat de nieuwe lichting ontwerpers en opdrachtgevers vertegenwoordigt. Binnen het netwerk van FreshAIR ontmoeten zij elkaar om hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van de stad te tonen, ideeën zichtbaar te maken en nieuw programma te initiëren. Dit programma is geïnitieerd door FreshAIR-lid Martine Duyvis (Studio Abacaxi) en georganiseerd i.s.m. AIR.