#SMC20 is vanaf nu grotendeels online te volgen. Bekijk het programma hier en registreer je direct.

TOUR: Volgebouwd Katendrecht

Beeld: Iris van den Broek

UrbanGuides neemt je mee op verkenning door Katendrecht.

De ontwikkelingen op en rond Katendrecht gaan nu heel hard. Fenix I is af, het polsgebied wordt flink volgebouwd, het Havenkwartier is in aanbouw en binnen twee jaar verrijst er aan de Rijnhaven een nieuw groot museum en een culturele ontmoetingsplaats. Wonen, verpozen en bezoeken, het kan allemaal. Maar levert dat ook een leefbare wijk op?

Verbindingen
Kunnen we op weg naar voltooiing langzamerhand conclusies trekken hoe Katendrecht als wijk gaat functioneren? Gaat Katendrecht mengen of krijgen we concentraties aan doelgroepen? Wat wordt de dynamiek van de wijk, kun je plekken toe-eigenen of ligt de functie eigenlijk al vast? De invulling van de buitenruimte – verbindingen, routes (auto, fiets en wandel), groenplaatsen, programma en voorzieningen – moet het cement gaan vormen van een succesvolle wijk.

Verkenning
UrbanGuides verzorgt een verkenning door Katendrecht. Wanneer is een woonwijk af? En hoe kan Katendrecht daadwerkelijk een succesvolle wijk worden?

Deelnemen
Zodra de omstandigheden het toelaten, worden de SMC tours ingepland. Houd de website en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.