#SMC20 is vanaf nu grotendeels online te volgen. Bekijk het programma hier en registreer je direct.

De Brugwachters huisjes ‘Doe ‘t zelf tour’

Beeld: Kijkdoos, Marah Wagner

De Brugwachtershuisjes ‘Doe ‘t zelf tour’ is een route langs 15 verschillende brugwachtershuisjes in Rotterdam. Van 14 november t/m 29 november kun je de route zelf, op de fiets, met het OV of lopend, doen.

Kies de Zaagmolenbrug als start en scan hier de QR-code voor beschrijvingen bij alle huisjes. Het huisje bij de Zaagmolenbrug is tijdelijk een kijkdoos met een expositie over verschillende geslaagde herbestemmingen van brugwachtershuisjes in Nederland. Als de omstandigheden het toelaten is dit huisje op een aantal dagen in november ook geopend. Volg Stichting Brugwachtershuisjes op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Stichting Brugwachtershuisjes
Stichting Brugwachtershuisjes heeft als doel om leegstaande brugwachtershuisjes een nieuwe bestemming te geven. Brugwachtershuisjes zijn vaak zorgvuldig ontworpen huisjes op markante plekken in een stedelijke of landelijke omgeving. De stichting heeft de overtuiging dat een positieve beleving van deze huisjes het beste gewaarborgd wordt door deze een nieuwe functie te geven. Daarom initieert en stimuleert de stichting dit hergebruik en biedt ondersteuning bij het vinden en realiseren van nieuwe gebruiksmogelijkheden.

Deelnemen
Vanaf 14 november kun je de route zelf, op de fiets, met het OV of lopend, doen.