Het programma voor het Stadmakerscongres stel je zelf samen. Download de app en markeer je favorieten!

TOUR 13: De Klimaat Scorekaart (VOL)

Foto: Rick Heikoop

Hoe groen zijn de Rotterdamse straten? Zijn onze straten voldoende voorbereid om de klimaatverandering op te vangen? Wandel mee met jonge experts en studenten van de opleiding Watermanagement van de Hogeschool Rotterdam en ontdek alles over de door hun ontwikkelde Klimaatscorekaart.

Het klimaat verandert. We zien de signalen continu om ons heen. Om voorbereid te zijn op hevige regenbuien, hittegolven en extreme droogte moeten we de gebouwde omgeving anders inrichten. Kijk eens naar je eigen straat. Welke groene maatregelen zoals bomen, voortuinen of waterdoorlatende straatstenen zijn aanwezig die bijvoorbeeld verkoeling leveren of water opvangen? En hoe kun je vervolgens bepalen of jouw straat een ‘voldoende’ scoort?

Zelf aan de slag met de kaart
Een docent en studenten van de opleiding Watermanagement van de Hogeschool Rotterdam hebben in samenwerking met EMI op Zuid in de wijk Hillesluis een Klimaatscorekaart ontwikkeld waarmee straten kunnen worden beoordeeld. Door het observeren van verschillende kenmerken en de aanwezige groene maatregelen kan een score worden bepaald. Zo kunnen straten in verschillende wijken met elkaar worden vergeleken.

Tijdens deze tour leer je meer over klimaatadaptieve maatregelen en leggen jonge experts je uit hoe de Klimaatscorekaart precies werkt. Vervolgens ga je met de kaart aan de slag. Hoe goed scoren de straten achter het theater Zuidplein? Is de buurt voldoende klimaatadaptief ingericht?

Deelnemen

Het verzamelpunt van deze sessie is op het Annie M.G. Schmidtplein, voor Theater Zuidplein.

Deze tour is volgeboekt