Het Stadmakerscongres 2023 is voorbij. Graag tot 15 november 2024!

TOUR 9 – Ontdek de stadsnatuur van Stadspark West (VOL)

Stadspark West is een idee én een feit. Want als je een aantal plekken in Rotterdam West en Noord aan elkaar plakt, vormt zich een bijzondere, groene long. Tijdens deze fietstour krijg je een uniek inkijkje in (de potentie van) dit stadslandschap.

Stadspark West zie je als je de twaalf volks- en nutstuincomplexen, de Groene Connectie, het Essenburgpark, de Spoortuin, Pluktuin, Speeldernis, het Roel Langerakpark, Vroesenpark, Diergaarde Blijdorp, Park 16Hoven, Kleinpolderpark, de Stadscamping, manege en het Bikepark verbindt met elkaar en het buitengebied. Tijdens de fietstour bezoek je samen met Buro MA.AN – dat in 2023 is gestart met een ontwerpend onderzoek naar de waarde en potentie van het stadspark – verschillende onderdelen en fiets je langs het kanaal en de spoor- en snelweg. Ook spreek je met een aantal gebruikers en spelers in het echt-fictieve park. Hoe kunnen de verbindingen in Stadspark West worden versterkt zodat we de potentie voor de stad benutten? En hoe draagt deze groene long bij aan de duurzaamheidsambities van Rotterdam en aan een inclusieve, diverse en groene leefomgeving?

In het middagprogramma ‘Naar een Nationaal Park Rotterdam’ kun je het gesprek vervolgen over hoe deze groene long natuurinclusief kan worden ontwikkeld tot een waar stadspark.

deelnemen

Het verzamelpunt van deze tour is buiten op het Schouwburgplein voor Theater Rotterdam.

Deze tour is volgeboekt.