Het Stadmakerscongres 2023 is voorbij. Graag tot 15 november 2024!

TOUR 8 – De Eetbare Stad (VOL)

Foto: Marten van Dijl

De noordrand van Rotterdam is druk aan het veranderen in een groene oase vol plattelandsnatuur. Stap op de elektrische fiets en ervaar voedselbossen en coöperatieve boerderijen in Schieveen, de Zuidpolder en de Schiebroekse polder.

Ter compensatie van de aanleg van de Tweede Maasvlakte is boven Rotterdam recreatienatuur ontstaan waar landbouw, natuur en recreatie samenkomen in een aantrekkelijk, biodivers en eetbaar landschap. Tijdens deze tour (georganiseerd door Urban Guides) fiets je over een stuk van het Polderpad en beweeg je je van een belevenisboerderij met speelnatuur en vlindertuin naar een educatieve Melkschuur, een kersvers voedselbos naast metrohalte Rodenrijs om te eindigen op het terrein van Herenboeren De Vlinderstrik, een coöperatieve boerderij waar boeren in loondienst vijfhonderd monden voeden zonder gebruik van gif of kunstmest.

Sluiten de polders goed aan op de stad? En welke impact zal de A16 als ‘een van de best ingepaste rijkswegen van Nederland’ hebben op de omgeving? Een lunch to go is bij deze tour inbegrepen!

Praktische Info

Deze tour is inclusief een lunch to go. Voor aanvang van de tour kun je deze afhalen bij de bar van café Floor.

Trek stevige schoenen aan want we gaan uiteraard het boerenerf op!

Deelnemen

Het verzamelpunt van deze tour is buiten op het Schouwburgplein voor Theater Rotterdam.

Deze tour is volgeboekt.