Het programma voor het Stadmakerscongres stel je zelf samen. Download de app en markeer je favorieten!

TOUR 7: Richting: Niet Rotterdam (VOL)

Foto: VVV @NR

Deze busreis legt genadeloos bloot wat water en klimaatverandering in Rotterdam kunnen betekenen, van overstromingen tot klimaatonrechtvaardigheid. Kunnen we een catastrofe voorkomen door middel van dijken? En anders, activistisch kunstenaarschap?

De zeespiegel stijgt en Rotterdam ligt voor het grootste deel meters onder NAP. Dit heeft enorme gevolgen voor de stad en haar inwoners. Hoeveel generaties zijn hier nog veilig? Wie zorgt ervoor dat iedereen gelijke kansen en mogelijkheden heeft als het water ons aan de lippen staat?

Langs rampgevoelige plekken
Zie de stad zoals je haar nog niet kende – als een stad die het water moet bedwingen. Bureau Verveeld & Verward vertelt aan de hand van hun project Niet Rotterdam (het hoogstgelegen stukje Rotterdamse grond van zeker 5.300m2, 30 meter boven NAP, aan de Maas, in Limburg…) hoe we ook met deze wetenschap kunnen omgaan. De reis wordt begeleid door ramptourguide Florian Borstlap en gefotografeerd door ervaren ramptoerist Hilde Speet.

Deelnemen

Het verzamelpunt van deze sessie is op het Annie M.G. Schmidtplein, voor Theater Zuidplein.

Tijdens deze tour is er ruimte is om de lunch te nuttigen, de lunchpakketjes kunnen vooraf opgehaald worden bij de startlocatie.

Belangrijk: Ga je mee met deze tour vergeet dan je ov-chipkaart niet!

Deze tour is volgeboekt.