Het Stadmakerscongres 2023 is voorbij. Graag tot 15 november 2024!

TOUR 7 – Het verkeer van de toekomst (VOL)

Foto: Erik Fecken

Als Rotterdam steeds autoluwer wordt, hoe moet het verkeer zich dan verplaatsen? En hoe verdelen we de (nieuwe) ruimte op straat? Duik tijdens deze tour in de verkeerscirculatie van de toekomst.

Rotterdam groeit. Het wordt steeds drukker in de binnenstad en de ruimte op straat is beperkt. Toch moeten we flink meer woningen bijbouwen, is er meer groen nodig in de stad en willen we meer ruimte geven aan het groeiend aantal fietsers en voetgangers. Maar niet alles kan op dezelfde vierkante meters en niet alles kan tegelijkertijd. Kortom: er zullen keuzes moeten worden gemaakt.

De autoluwe stad

Daarom maken we sommige gebieden autoluwer. Dit betekent dat een wijk bereikbaar blijft, maar met minder doorgaand autoverkeer. Tijdens deze wandeltour ga je samen met Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam langs een aantal plekken in het centrum waar keuzes moeten worden gemaakt in het verkeer. Per locatie krijg je informatie over de opgaves en dilemma’s waar de stad mee te maken heeft, zoals verkeersdrukte, geluid, verkeersveiligheid, te weinig ruimte voor groen en de bouwopgave. Wat zouden hier de oplossingen voor kunnen zijn?

Deelnemen

Het verzamelpunt van deze tour is buiten op het Schouwburgplein voor Theater Rotterdam.

Deze tour is volgeboekt.