Het programma voor het Stadmakerscongres stel je zelf samen. Download de app en markeer je favorieten!

TOUR 6: De toekomst van de Kop van Feijenoord (VOL)

Foto: DeRotterdamTours

De wijken Feijenoord en Kop van Zuid-Entrepot, samen ook wel de Kop van Feijenoord genoemd, staan op het punt om getransformeerd te worden tot een plek voor iedereen. Maar wat houdt dit precies in, wat gaat er allemaal gebeuren?

Op de Kop van Feijenoord wordt stevig gewerkt aan twee peilers: leefbaarheid en sociaaleconomische positie. Wat is het kader voor de fysieke ingrepen in deze off route stadswijk? Tijdens deze excursie van de Rotterdam Tours hoor je over verdichten – waarbij het accent ligt op diversifiëring en doorstroming, vergroenen en verbinden – en het benutten van Station Zuid als instrumenten voor een inclusieve toekomst. En zie je de eerste projecten verrijzen.

Honderden nieuwe woningen
Je gaat de Kop van Feijenoord verkennen langs de as van de Piekstraat. Als start bezoek je de zuidelijke punt waar direct aan de rivier de 73 meter hoge woontoren De Piekstraat in aanbouw is. De toelichting op de gebiedsmaquette bij architectenbureau KCAP leert je de boeiende woningopgave in dit ietwat afgezonderde stadsdeel te zien door de ogen van een stedenbouwkundige. Je loopt langs de potentiële katalysator Villa van Waning, hoort over het kluswoningenproject Nijverhoek en bezoekt een van de drijvende Nassaulofts. Je eindigt op de noordelijke kop van de Piekstraat waar een watertaxi klaarligt.

Deelnemen

Het verzamelpunt van deze sessie is op het Annie M.G. Schmidtplein, voor Theater Zuidplein.

Tijdens deze tour is er ruimte is om de lunch te nuttigen, de lunchpakketjes kunnen vooraf opgehaald worden bij de startlocatie.

Belangrijk: vergeet bij deze tour je OV-chipkaart niet!

Deze tour is volgeboekt.