Het Stadmakerscongres 2023 is voorbij. Graag tot 15 november 2024!

TOUR 3 – Post 65: Behoud, transformatie of nieuwbouw? (VOL)

Over Post 65-architectuur (gebouwd tussen 1965 en 1990) wordt momenteel veel gepraat en geschreven. De een vindt het vooral lelijk en de ander prijst de cultuurhistorische waarde van deze gebouwen en complexen. Ervaar het zelf tijdens deze fietstour langs aansprekende voorbeelden van Post 65-architectuur.

 

In Rotterdam, die natuurlijk bekend staat als wederopbouwstad, veranderen de gebouwen uit de periode 1965-1990 in razend tempo van gedaante. Vaak logisch, want ze vragen nu om renovatie, aanpassing en verduurzaming. Daarom worden kantoorkolossen getransformeerd in hotels en appartementen, of zonder pardon gesloopt. Dit heeft hevige discussies als gevolg: zijn de gebouwen en complexen gewoonweg te lelijk om te behouden of zijn het de monumenten van de toekomst? 

Fietsen met Stadsontwikkeling en OMI

Mijntje Vervoort (Stadsontwikkeling Rotterdam) en Pieter Kuster (OMI) nemen je mee op pad langs aansprekende voorbeelden van Post 65-architectuur en de transformatie ervan. Waar bij de een de karakteristieken van Post 65 de inspiratiebron zijn voor vernieuwing, wordt bij de ander de historische context uit de omgeving gebruikt om historiserend te bouwen. Welk moment in de ontwikkeling van de stad is het referentiepunt om als uitgangspunt te nemen voor behoud of vernieuwing? Ontdek het tijdens deze Post 65-fietstour.

Deelnemen

Het verzamelpunt van deze tour is buiten op het Schouwburgplein voor Theater Rotterdam.

Deze tour is volgeboekt.