This is Not a Simulation!

Als reactie op de Covid-19-crisis riep het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ontwerpers op om met concrete sociaal-ruimtelijke interventies nieuwe vormen van intimiteit en ontmoeting te exploreren binnen de publieke ruimte. Bekijk de online meet-up hier terug!

 

De uitbraak van het coronavirus heeft grote consequenties voor ons dagelijks leven. De afgelopen maanden zijn veel van onze dagelijkse gezamenlijke activiteiten ‘on hold’ gezet. Dit leidde niet alleen tot een groot gemis, maar ook tot een herwaardering van onze sociale activiteiten. Afstand is het nieuwe toverwoord, maar laat ons óók voelen hoe belangrijk nabijheid en intimiteit zijn. Is er naast alle protocollen nog ruimte voor wat ons zichtbaar goed doet? En hoe zit het als we verder naar de toekomst kijken, hoe houdbaar zijn de keuzes die we nu maken op de lange termijn?

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie gelooft in de kracht van ontwerp bij het vinden van antwoorden op deze vragen en riep met de open oproep This is not a Simulation! ontwerpers op om vormen van intimiteit en ontmoeting te exploreren binnen de publieke ruimte.

Tijdens deze sessie laten ontwerpers aan de hand van drie onderstaande projecten zien hoe ze daartoe samen met lokale partners werken aan een nieuwe sociale en duurzame toekomst: De Nachtclub van Marjolein Vermeulen (MV design) en Jaap Warmenhoven (Matching Futures), En plein Public van social designers Judith Leijdekkers en Manon van Hoeckel en Groepsintimiteit van Hugo Nagtzaam (ontwerpbureau Bende). Gemodereerd door Chantal Verhoeven en Nazanin Hedayati van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.