#SMC20 is t/m 4 februari 2021 online te volgen. Bekijk het programma en registreer je direct.

This is Not a Simulation!

Als reactie op de covid-19-crisis riep het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ontwerpers op om met concrete sociaal-ruimtelijke interventies nieuwe vormen van intimiteit en ontmoeting te exploreren binnen de publieke ruimte. Tijdens deze online meet-up tonen betrokken ontwerpers hoe zij, in samenwerking met lokale partners, handelingsperspectief bieden voor een nieuwe sociale en duurzame toekomst. Meld je aan voor deze sessie via de knop onderaan de pagina!

De uitbraak van het coronavirus heeft grote consequenties voor ons dagelijks leven. De afgelopen maanden zijn veel van onze dagelijkse gezamenlijke activiteiten ‘on hold’ gezet. Dit leidde niet alleen tot een groot gemis, maar ook tot een herwaardering van onze sociale activiteiten. Afstand is het nieuwe toverwoord, maar laat ons óók voelen hoe belangrijk nabijheid en intimiteit zijn. Is er naast alle protocollen nog ruimte voor wat ons zichtbaar goed doet? En hoe zit het als we verder naar de toekomst kijken, hoe houdbaar zijn de keuzes die we nu maken op de lange termijn?

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie gelooft in de kracht van ontwerp bij het vinden van antwoorden op deze vragen en riep met de open oproep This is not a Simulation! ontwerpers op om vormen van intimiteit en ontmoeting te exploreren binnen de publieke ruimte. Tijdens deze sessie laten ontwerpers zien hoe ze daartoe samen met lokale partners werken aan een nieuwe sociale en duurzame toekomst.

Deelnemen
Meld je aan voor deze sessie via onderstaande knop!