Het Stadmakerscongres 2023 is voorbij. Graag tot 15 november 2024!

Studio Stadmaken: jongerencultuur in een aangeharkte stad

Foto: Aad Hoogendoorn

Studio Stadmaken is terug tijdens het Stadmakerscongres op vrijdag 17 november 2023!  Vers Beton en OPEN Rotterdam maken samen een talkshow! Deze editie spreekt journalist Sanne Poot in twee live talkshows met verschillende gasten. In deze eerste talkshow bespreken ze de jongerencultuur die onder druk staat in een aangeharkte stad.

We roemen het allemaal; het ‘rauwe’ kantje van Rotterdam: hier is het jong, hip and happening. Althans… voor hoelang nog? Met het wijken van de creatieve vrijplaats Weelde voor nieuwbouwwoningen en het onbruikbaar maken van belangrijke ontmoetingsplekken voor jongeren, zoals het Museumpark, lijkt Rotterdam hard op weg om een aangeharkte stad te worden. Ook op de woningmarkt hebben de jongeren het niet makkelijk, met torenhoge prijzen en verplichte servicekosten. Als het je al is gelukt om überhaupt een woning te vinden. Hoe blijft Rotterdam een vernieuwende en creatieve stad als de jongerencultuur steeds moeilijker wordt gemaakt?

Gasten

Thys Boer – oprichter N8W8 Rotterdam
Odair Inocencio – oprichter Yung World
Teun van der Ende – onderzoeksjournalist

meer informatie

Dit is je kans om live bij een tv uitzending te zijn. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent, als de deur dicht is is de uitzending begonnen en kun je niet meer naar binnen.