Het programma voor het Stadmakerscongres stel je zelf samen. Download de app en markeer je favorieten!

Studio Stadmaken #2: Energiearmoede

Foto: Joyce de Vries

Hoe kunnen we de energiecrisis gebruiken om zowel op sociaal als duurzaam vlak stappen te maken? Journalist Sanne Poot en tafelheer en architect Zico Lopes bespreken het in deze talkshow.

Door de stijgende gas- en energieprijzen neemt de energiearmoede in de stad toe. Kwetsbare groepen voelen de crisis het eerst. Tegelijkertijd is het klimaatprobleem er niet minder op geworden. Kunnen we deze energiecrisis gebruiken om zowel op sociaal als duurzaam vlak stappen te maken?

Vers Beton en OPEN Rotterdam bundelen in Studio Stadmaken opnieuw de krachten om tijdens het Stadmakerscongres samen een talkshow te maken. In twee programma’s worden thema’s van het congres verbonden aan de actualiteit van de stad, voorzien van de kritische en opbouwende invalshoek die kenmerkend is voor beide media.

Gasten

In deze talkshow gaan Sanne en Zico in gesprek met onder andere Houria Tourich, taal- en milieucoach bij Stichting Pauw. Bekijk hier het item wat OPEN Rotterdam eerder over haar werk als energiecoach maakte. Ook Jelte Boeijenga schuift aan, directeur van Energie van Rotterdam, een verzameling van energiecoöperaties in de stad.

De opnames van Studio Stadmaken zijn live bij te wonen tijdens het Stadmakerscongres, op Balkon op Zuid in Theater Zuidplein.