Het Stadmakerscongres 2023 is voorbij. Graag tot 15 november 2024!

Studio Stadmaken: de participatie burn-out

Foto: Aad Hoogendoorn

Studio Stadmaken is terug tijdens het Stadmakerscongres op vrijdag 17 november 2023!  Vers Beton en OPEN Rotterdam maken samen een talkshow! In deze editie spreekt journalist Sanne Poot in twee live talkshows met verschillende gasten over de jongerencultuur die onder druk staat in een aangeharkte stad, en over de participatie burn-out. Dit is de tweede talkshow: de participatie burn-out.

Teleurgestelde skaters, boze Lloydkwartier-bewoners en onzekere Schieblockers. Het lijkt Rotterdam niet te lukken burgers te betrekken bij het maken van toch hele belangrijke beslissingen. En zo lijken zowel ambtenaren als burgers te lijden onder een participatie burn-out. Wat zijn de valkuilen waar we alsmaar in blijven trappen en hoe zorgen we ervoor dat we leren van het verleden? En wat zijn nieuwe manieren om Rotterdammers hun stem te laten horen?

Gasten

Nanke Verloo – Universitair Docent Stedelijke Politiek en Planologie
Peter Zuurbier – Actiegroep de Esch
Eva Rovers – mede-oprichter Bureau Burgerberaad
Jasmijn van Weenen – Projectleider Klimaatberaad Gemeente Rotterdam

Meer informatie

Dit is je kans om live bij een tv uitzending te zijn. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent, als de deur dicht is is de uitzending begonnen en kun je niet meer naar binnen.