Studio Stadmaken

Studio Stadmaken is terug! OPEN Rotterdam en Vers Beton bundelen wederom de krachten om samen een talkshow te maken voor het Stadmakerscongres. In twee programma’s worden thema’s van het congres verbonden aan de actualiteit van de stad, voorzien van de kritische en opbouwende invalshoek die kenmerkend is voor beide media. Volg de livestream hier, op YouTube of Facebook. Registratie is niet nodig.

Tijdens de twee talkshows met als thema De Harde Stad en De Zachte Stad gaan verschillende experts het gesprek aan. Met reportages, interessante gasten en verrassende gesprekken gaan beide programma’s op zoek naar antwoorden op de vraag: hoe heeft de coronapandemie de stad en onze kijk daarop veranderd? Presentatie is in handen van Hasna El Maroudi, journalist en het gezicht van Vers Beton Live. Ze wordt bijgestaan door tafelheer Mathis J. Bout, architect en oprichter van URBMATH.

De Zachte Stad
In de tweede editie op 21 januari om 20:00 uur komt De Zachte Stad aan bod: welke sociale en maatschappelijke kansenongelijkheden zijn blootgelegd onder invloed van corona? En hoe wordt hiermee omgegaan?

Straatadvocaat Tim van Rooijen bespreekt de toenemende dakloosheid onder jongeren. Nu het devies is zoveel mogelijk binnenshuis te blijven, is nog duidelijker dan voorheen wie daartoe de mogelijkheid heeft en wie niet. Heeft dit iets veranderd aan de route van thuisloos naar een nieuw thuis?

Katja Rusinovic (De Haagse Hogeschool) is co-auteur van diverse publicaties over de maatschappelijke impact van Covid-19 in verschillende grote steden in Nederland. Welke conclusies kunnen we trekken tot nu toe? En wat betekent dat voor de toekomst? Ismail Aghzanay (docent Engels) heeft de afgelopen maanden vooral via een beeldscherm lesgegeven. In de talkshow maakt hij de balans op: wat is noodzakelijk voor het onderwijs in 2021?

Deelnemen
Bekijk het programma via deze website, YouTube of Facebook. Registratie is niet nodig.

Over OPEN Rotterdam en Vers Beton
OPEN Rotterdam is de professionele, journalistiek onafhankelijke, lokale omroep van, voor en door ALLE Rotterdammers. Vers Beton is het online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer, het is de plek voor diepgang en reflectie over de stad Rotterdam.