10 november, 2019

2019vr08nov12:0013:00Social Impact by Design in BoTuMIDDAG | 12:00 - 13:00 TR Schouwbrug - Kleine ZaalThema:BUURTEN & PLEKKENType activiteit:ZAALPROGRAMMA

Details

Social Impact by Design in BoTu

De wijken Bospolder en Tussendijken (BoTu) in Rotterdam-West moeten in 10 jaar tijd stijgen naar het stedelijk gemiddelde op de sociale-index, aldus Burgemeester Aboutaleb. Voortbouwend op het lokaal aanwezige initiatief is daarom een vernieuwend publiek-private samenwerking op poten gezet. Overheid, bewoners en marktpartijen hebben zich verbonden aan het wijkontwikkelingsprogramma Veerkrachtig BoTu2028 en werken intensief samen om deze aanpak te doen slagen. Het vormen en versterken van lokale gemeenschappen staat hierbij centraal en de energietransitie wordt als belangrijke hefboom beschouwd.

Onderdeel van deze aanpak is Social Impact by Design; private initiatieven worden uitgenodigd om samen met bewoners sociaal-ruimtelijke interventies te ontwikkelen en uit te voeren. Er zijn onlangs 7 teams samengesteld die aan de slag gaan. Tijdens de lunch presenteren 2 teams hun plannen. Onder leiding van Otto Trienekens (Veldacademie) gaan zij met diverse betrokkenen en de zaal in gesprek over de condities waarbinnen een dergelijke aanpak kans van slagen heeft. Deze sessie vormt als zodanig onderdeel van de in ontwikkeling zijnde Veerkracht Monitor BoTu2028.

 

Afbeelding: Frank Hanswijk

X