SMC Meetup #5: Ruimte op Zuid

Tijdens deze bijeenkomst kijken we vanuit het ruimtelijk perspectief naar de verschillende wijken op Zuid. Bekijk de sessie hier terug!

Hoe tellen de vele ontwikkelingen die hier plaatsvinden op tot een bouw- en ontwerpcultuur die dit stadsdeel naar een hoger niveau kan tillen? Rijk, gemeente en marktpartijen werken sinds 2010 binnen het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) aan onderwijs, werk en wonen op Zuid.

Het NPRZ brengt de herstructurering op Zuid in een stroomversnelling; de openbare ruimte; het Zuiderziekenhuis; de start van de tweede fase van Feyenoord City en de Maashaven zorgen voor een rimpeleffect in de omliggende wijken. Wat wordt er in deze wijken uitgevonden dat betekenis heeft voor Zuid als geheel? Kan ontwerpend onderzoek worden ingezet bij de aanpak van sociale problematiek?

Tijdens deze SMC Meetup bespreken we met Han Dijk (PosadMaxwan), Cihan Bugdaci (gentleman ART), Edzo Bindels (West8), Floris Schiferli (Superuse), Stijnie Lohof (gemeente Rotterdam) en Frank van Wijngaarden (gemeente Rotterdam) de rol van ontwerp in de opgaven voor Zuid.