Het programma voor het Stadmakerscongres stel je zelf samen. Download de app en markeer je favorieten!

Rotterdam 2125: weer verandert de stad

Bewonersinitiatief Jufferkade, Foto: Arnoud Verhey

Hoe speel je nu al in op de toekomst van een klimaatbestendig Rotterdam 2125? Neem plaats aan een van de tafels en ga aan de slag met deze opdracht!

 

Rotterdam moet keuzes maken door de kwetsbare ligging in de Delta van Maas en Rijn. Hoe moeten we als stad omgaan met de grote veranderingen die gaan komen? De kans op overlast en schade door hevige neerslag, hitte, droogte en overstromingen neemt steeds meer toe door klimaatverandering.

Klimaatverandering is bovendien niet alleen een uitdaging voor de gebouwde omgeving, het raakt aan veel maatschappelijke thema’s. Geen eenvoudige uitdaging dus, want het vraagt om nieuwe samenwerkingen, andere gespreksvormen, het bijstellen van inzichten en duidelijke keuzes.

Werkvorm

In deze sessie kun je aansluiten bij een van de verschillende werktafels. We proberen met een optimistisch vergezicht, de lange termijn vast te pakken. Hoe krijgen we de zaken waarvan we weten dat ze over een paar jaar gaan spelen, nu al op de agenda en bestendigen we een robuuste en klimaatbestendige stad? De ateliermeesters van deze sessie zijn Emiel Arends en John Jacobs van Rotterdams Weerwoord.