Bekijk online het programma van 14 februari tot en met 18 februari via het YouTube kanaal van AIR of de SMC website.

TOUR: Poort van Noord als Sterkste Schakel (VOL)

Foto: Ossip van Duivenbode

Fiets met ons mee vanaf het Stadmakerscongres naar de Poort van Noord! De plek waar de Rotte onder de Ruit doorstroomt en landschap en stad elkaar ontmoeten. Kijk hoe het initiatief de Sterkste Schakel de natuur terug in de stad brengt en van de Poort van Noord een aantrekkelijke plek maakt om even stil te staan en tot rust te komen.

Tijdens deze tour verkennen we al wandelend de Poort van Noord. Om de Rotte verder op de kaart te zetten bij bewoners, ondernemers, overheden en andere organisaties, schreef stichting Plezierrivier de Rotte, in samenwerking met AIR, de partners Van der Leeuwkring en gemeente Rotterdam een open oproep uit voor de Poort van Noord. Het initiatief ‘de Sterkste Schakel’ won deze open oproep.

Het initiatief wordt gepresenteerd en we staan stil bij de kansen van deze bijzondere plek. Een locatie waar de beleving van de mooie verhalen van de Rotte goed kunnen bijdragen aan de samenhang van het gebied en het aantrekkelijker maken ervan. Een plek bedoeld als ‘anker’ voor de continue beleving van de Rotte; je wordt hier op vanzelfsprekende wijze bewust gemaakt van het verhaal van de Rotte. Informeel en ongedwongen gaan we in gesprek over vragen als ‘Hoe versterken we de bestaande initiatieven?’ en ‘Hoe vinden we de juiste partners om de initiatieven te realiseren’. Oftewel: hoe kom je van activeren naar produceren?

Poort van Noord als sterkste schakel is een samenwerkingsverband voor de aanpak van locatie ‘Poort van Noord’ en het ‘Land van Chabot’ bestaande uit Stichting Plezierrivier de Rotte, kunstcollectief Observatorium en ontwerpbureau Baltussen – van Schaik, verantwoordelijk voor planinzending ‘De Sterkste Schakel’. Met oa: Margit van Schaik en Jesper Baltussen ( De Sterkste Schakel ), Ruud Reutelingsperger (Land van Chabot), Ewoud Dekker en Marja de Bruyn (Stichting Plezierrivier de Rotte).

Deze tour is volgeboekt.

Ga je mee met deze tour, gebruik dan je eigen fiets of reserveer een leenfiets.