Het Stadmakerscongres 2023 is voorbij. Graag tot 15 november 2024!

Opening SMC23

Foto: Guus Schoonewille

Vertrouwde ingrediënten in het openingsprogramma van het Stadmakerscongres 2023: de opening met Barbara Luns, in gesprek met wethouder Chantal Zeegers, de uitreiking van de Van der Leeuwprijs 2023 en een lezing vanuit Stadsontwikkeling.

 

Het Stadmakerscongres opent dit jaar met een welkomstwoord van Barbara Luns, directeur AIR – Architectuur Instituut Rotterdam. Vervolgens neemt de Van der Leeuwkring het woord en wordt de Van der Leeuwprijs uitgereikt. Met de prijs eert de Van der Leeuwkring een initiatief met uitzonderlijke waarde voor de publieke ruimte en de stad. Vorig jaar werd deze gewonnen door de Voedseltuin Rotterdam. Een doorsnede van de winnaars van de afgelopen decennium laat zien dat de cultuur van stadmaken zich in de breedte heeft kunnen ontwikkelen; iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling van Rotterdam.

Aansluitend volgt een gesprek met wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) over de nieuwe woonvisie, betaalbaarheid, gezamenlijkheid oostflank en het belang van verbinding tussen de bestaande stad en de nieuwe stad.

Het openingsprogramma wordt afgesloten met een lezing door de gemeente Rotterdam; Sander Klaassen neemt ons mee in het verhaal van de stad. Vervolgens wordt het SMC23 geopend en start het programma vanaf 10.30.

Moderator

Dore van Duivenbode is journalist en schrijver. Ze maakt boeken, podcasts, radio en televisie en werkt bij de VPRO.