#SMC20 is t/m 4 februari 2021 online te volgen. Bekijk het programma en registreer je direct.

Meetup SMC #4: Volgende stad

Beeld: Blijstroom in Bluecity

Deze sessie verkent de uitdaging om de cultuur van het stadmaken te verbinden aan de grote transitieopgaven. Meld je aan voor deze online Meetup via de knop onderaan de pagina.

Klimaatadaptatie, energietransitie, verdere verdichting, technologisering, aanpassing van modaliteit, circulariteit: het stelt allemaal vragen aan de gebouwde omgeving. Die fysieke veranderingen staan niet los van de sociaalmaatschappelijke context. Allereerst omdat die opgaves vragen om het overschrijden en overstijgen van grenzen. Grenzen tussen privaat en publiek, grenzen tussen onder- en bovengrond. Het vraagt begrip en verbondenheid tussen de overkoepelende plannen en om visies gekoppeld aan plekken en initiatieven in stad. Een gesprek over concrete initiatieven en de abstracte opgave om samen vorm te geven aan de volgende stad.

Tijdens deze SMC Meetup bespreken we o.a. met initiatiefnemers Sabine Biesheuvel (BlueCity) Jelte Boeijenga (Energie voor Rotterdam), gemeente Rotterdam, Paul Gerretsen (Vereniging Deltametropool), Emiel Arends (gemeente Rotterdam/Rotterdams Weerwoord) en Thijs van Spaandonck (RAvB, IABR) de opgaven voor de volgende stad.

Deelnemen
Meld je hier onder aan!