Lees en bekijk het #SMC20 programma terug via 'Magazine' in het menu!

Meetup SMC #3: Ruimte in de compacte stad

Beeld: Frank Hanswijk

Deze online stadmakers-ontmoeting verkent hoe de stad nu samenwerkt aan de woon- en werkmilieus van de toekomst. Meld je aan voor deze online Meetup via de knop onderaan de pagina.

Rotterdam wil de komende jaren vijftigduizend nieuwe woningen bouwen binnen de contouren van de bestaande stad. Daarnaast staat de stad voor de uitdaging om bestaande buurten een kwaliteits- en energiesprong te laten maken. Hoe krijgt een compact Rotterdam vorm? Hoe wordt de abstracte opgave om ‘goed’ en ‘slim’ te groeien concreet gemaakt in projecten? En welke perspectieven zet Covid-19 daarbij op scherp naar de toekomst toe? Over complexiteit, gelaagdheid, nabijheid en goed wonen en werken in de stad.

Stedenbouwkundigen Robbert Jan van der Veen (ECHO), Patrick Meijers (Orange Architects) en Paul Vernooy (Stebru) vertellen meer over ZOHO als mixed-use buurt voor de toekomst. Sandra Sijbers (gemeente Rotterdam) gaat in op de relatie tussen de compacte stad en de Omgevingsvisie. Met partners van Europan 15 Christiaan Cooiman (Heijmans), Edward van Dongen (ERA Contour) en Like Bijlsma (SUBoffice) reflecteren we op de toekomst van de compacte stad in dit uitzonderlijke jaar.

Deelnemen
Meld je hier onder aan!