Lees en bekijk het #SMC20 programma terug via 'Magazine' in het menu!

Meetup SMC #2: Ruimte voor initiatief

Beeld: Iris van den Broek

Een vitale en inclusieve mix van functies en programmering maakt de stad leefbaar, aantrekkelijk en veerkrachtig. Voor de goede groei en toegankelijkheid van Rotterdam is blijvende ruimte voor initiatief, ondernemerschap, alternatieve woonvormen en maatschappelijke programmering van groot belang. Dat gaat – met een toenemende druk op de ruimte – echter niet vanzelf. Meld je aan voor deze online Meetup via de knop onderaan de pagina.

Hoe organiseer je goede condities voor gevarieerde woon- en werkmilieus voor de toekomst waarin ruimte is en blijft voor kleinschalig initiatief en ondernemerschap? Stadmaken veronderstelt dat overheid, markt en initiatiefnemers elk op een geheel eigen wijze kunnen bijdragen. Deze sessie verkent die bijdrage en de samenwerking tussen partijen aan een open en toegankelijke stad.

Tijdens deze tweede online Meetup SMC bespreken we onder meer met initiatiefnemers Robbert de Vrieze (Zelfregiehuis), Ninke Happel (Rotterdams Woongenootschap) en Bas van den Berg of Lenard Vunderink (Keilewerf) de ruimte voor initiatief op het gebied van maatschappelijk ondernemen, wonen en werken. Eva Bosch (Rekenkamer Rotterdam), licht de uitkomsten van het onderzoek van de Rekenkamer: Burgers op de Bres toe, waarin gemeentelijke ondersteuning van burgerinitiatieven wordt onderzocht. Ook spreken we met Beitske Boonstra (Erasmus Universiteit) over haar onderzoeken naar de relatie tussen burgerinitiatieven en stedelijke ontwikkeling.

Deelnemen
Meld je hier onder aan!