Meetup SMC #1: Ademruimte

Met het compacter worden van de stad wordt gezondheid een steeds actueler onderwerp. De druk op de ruimte is groot, en de betekenis van een gezonde en toegankelijke stad staat, mede in het licht van Covid-19, meer dan ooit op de agenda. Meld je aan voor deze online Meetup via de knop onderaan de pagina.

Hoe zorgen we voor een gezonde en toegankelijke stad, die naast reuring ook voldoende rust en ademruimte kent? Om de compacte stad toekomst te laten hebben, en het geloof in de stad niet te verliezen, moeten we op zoek naar slimme en verbindende oplossingen in het organiseren van de ruimte.

Tijdens deze online Meetup SMC bespreken we onder meer met ontwerpers Cees van der Veeken (LOLA Landscape Architects) en Froukje van de Klundert (PosadMaxwan) en initiatiefnemers Catherine Vissers (de Groene Connectie), Ewoud Dekker en Marja de Bruyn (Plezierrivier de Rotte) en Paul Veldhuijzen (Hockeyclub Feijenoord) wat hun initiatieven betekenen voor de compacte stad, voor ruimte voor beweging in tijden van corona en voor de leefbaarheid en gezondheid van de stad.

Ook spreken we met Mariëlle Beenackers (Erasmus MC) over de relatie tussen gezondheid en verstedelijking vanuit een wetenschappelijk perspectief. De komende jaren doet zij intensief onderzoek naar de relatie tussen stedelijke verdichting en gezondheid. We verkennen de urgentie en kennispositie van het onderzoek en de rol van Rotterdam daarbinnen.

Deelnemen
Er zijn maximaal 100 plekken beschikbaar. Meld je hier onder aan!