Het Stadmakerscongres 2023 is voorbij. Graag tot 15 november 2024!

Makathon: de jonge ontwerper

Foto: Aad Hoogendoorn

AIR en De Zwarte Hond/METROO1O organiseren de eerste jongeren Makathon van Rotterdam! Een programma voor middelbare scholieren en studenten. Werk mee als jonge ontwerper aan Rotterdam 2050 onder leiding van Lior Steinberg en Ellen Schindler.

Makathon is een woordspeling op de Hackathon: wel bekend als een snelkookpan waarin hackers in korte tijd technologische doorbraken realiseren. Vanuit het educatieprogramma Leren in de Metropo(o)lder heeft AIR een variant bedacht waarin jongeren aan de slag gaan met een ontwerpopdracht: een Makathon

In anderhalf uur tijd gaan we samen met jongeren aan de slag om toekomstscenario’s voor Rotterdam te ontwerpen. De graphic novel METRO O1O nemen we als inspiratiebron. 

In de graphic novel Metro010,  geschreven door Ellen Schindler van De Zwarte Hond, maken de hoofdpersonen Franny en Joey in twaalf hoofdstukken een reis door de tijd. Onderweg leren ze hun stad en zijn geschiedenis kennen. En wij reizen met ze mee, vanaf het vissersdorp aan de Rotte waar het allemaal begon tot mogelijke toekomstbeelden in 2050. Ieder hoofdstuk in Metro010 is opgetekend door een andere illustrator.  

De toekomstscenario’s uit deze sessie worden na afloop tentoongesteld in de Centrale hal van Theater Rotterdam.

Let op

Dit programma is al vol. Wil je er graag bij zijn, check dan vlak voor aanvang van het programma of er nog een plekje is vrijgekomen.