Keile Lunchgesprek #2: Toekomst van de compacte stad in M4H

Beeld: DELVA, Programmabureau M4H, Ruimtelijk Raamwerk

Tijdens SMC20 organiseert het KeileCollectief een serie van drie lunchgesprekken over de toekomst van de compacte stad in M4H. Onder leiding van Catja Edens in gesprek over wat nodig is om de compacte stad van de toekomst te maken.

Op dinsdag 1 december vindt het tweede gesprek van deze reeks plaats. Onder leiding van moderator en kunsthistoricus Catja Edens wordt besproken wat er aan programma, plannen en kennis nodig is om een compacte stad van de toekomst te maken. Met: Isabelle Vries (Manager Programmabureau Makers District M4H | RDM), Thijs van Spaandonk (Hoofd Stedenbouw RAvB/curator IABR/partner Bright) en Izabel Slodka (studio Iza Slodka, winnaar Europan 15, Vierhavensblok).

Keile Lunchgesprekken
In het eerste gesprek op 24 november (zie hier voor de link naar dit gesprek) werd aan de hand van de tentoonstelling Past Futures of M4H, besproken hoe de geschiedenis een eye-opener kan zijn voor de toekomst. Telkens hebben de havens zich aan nieuwe omstandigheden aangepast en zijn ze met inzet van innovatie en experiment getransformeerd. Voor de toekomst zal het gegeven van de compacte stad steeds belangrijker worden. M4H zal de komende twintig tot dertig jaar transformeren naar een aantrekkelijke stadswijk met een mix van wonen, werken en voorzieningen. Op welke manier kan M4H ruimte bieden aan nieuwe woonvormen, openbare ruimte, werkgebouwen, sociale netwerken en meer? En hoe kunnen deze functies elkaar versterken in het stedelijk landschap van de toekomst? De lunchlezingen zijn informele gesprekken met verschillende deskundigen in en om M4H.