#SMC20 is t/m 4 februari 2021 online te volgen. Bekijk het programma en registreer je direct.

Arminius: Hoe lang blijft de woningnood in Rotterdam?

Veel Rotterdammers kunnen geen normale woning meer kopen of huren. Dat geldt met name voor starters, maar ook voor zzp-ers of mensen die scheiden en plots een woning nodig hebben. Volg het debat via de livestream van Arminius, tegen een bijdrage van €5,- via de knop onderaan de pagina.

De hoge huizenprijzen hebben ook andere negatieve gevolgen: het wordt bijvoorbeeld moeilijker in Rotterdam initiatieven op te zetten. De gemeente Rotterdam wil daarom duizenden woningen bijbouwen, waaronder zelfs noodwoningen. Maar er is ook kritiek op de sloop van sociale woningen. Hoe is de huidige situatie ontstaan en wanneer is er zicht op verlichting?

Ondertussen kunnen Rotterdammers wel zèlf iets doen. Er zijn initiatieven als private woningcorporaties, maatschappelijk betrokken projectontwikkelaars en zelfs kraken lijkt weer terug te keren. Wat zijn de mogelijkheden om toch een woning te bemachtigen?

Met onder andere Peter Boelhouwer (hoogleraar Huisvestingsystemen, TU Delft), Bas Kurvers (wethouder Bouwen, Wonen en Energietransitie Gebouwde Omgeving), Arie Lengkeek (oprichter Rotterdamse Woongenootschap) en Fransje Sprunken (projectontwikkelaar FSD.RED), geleid door Francisco van Jole en Tara Lewis.

Deelnemen
Het debat is te volgen via een livestream. Via de ‘Meld je aan knop’ kun je de toegangslink aanschaffen voor €5,-

Dit debat wordt georganiseerd door Arminius en is onderdeel van het Stadmakerscongres.