Energie van Rotterdam!

Hoe wordt energietransitie iets waar ook de gemiddelde Rotterdammer iets mee kan? Duurzame elektriciteit van collectieve zonnedaken is het meest laagdrempelige instapmodel: het heeft een positief verdienmodel en kan een hefboom zijn voor wijkontwikkeling. Om meer mensen aan duurzame energie te krijgen hebben de Rotterdamse energiecoöperaties zich verenigd in het vers opgerichte platform Energie van Rotterdam. Kijk nu de sessie terug!

Hoe krijgen we Rotterdam aan de duurzame energie? Duurzame elektriciteit uit Rotterdam, voor iedereen bereikbaar, of je nu een brede of smalle beurs hebt. In de onlangs gepresenteerde Rotterdamse klimaatdeal #54 ‘Op naar 90 coöperatieve zonnedaken in 2025’ neemt de coöperatie der energiecoöperaties Energie van Rotterdam het voortouw.

Ook geïnteresseerd in duurzame elektriciteit uit je eigen wijk? Terecht; want duurzame elektriciteit is goed voor de planeet en je portemonnee. Luister naar ervaringen van mensen van energiecoöperaties uit verschillende wijken van Rotterdam Noord, Prins Alexander, Delfshaven, Middelland en Rozenburg. Vind medestanders in jouw wijk om ook een collectief zonnedak te ontwikkelen.

Programma
Onder leiding van moderator en programmamaker Robbert de Vrieze gaan we in gesprek met Jelte Boeijenga (Energie van Rotterdam), Donald van den Akker (Alex Energie), Friso Waagmeester (Blijstroom), Julia Hevemeyer (Delfshaven Energie Coöperatie) en Ruud Reutelingsperger (Wijkbedrijf de Middellander).