De gezonde lunch – De gezonde stad

Kan je door het aanbieden van lunches voor basisscholen de stad gezonder maken? VoedselEducatie010 neemt ons in deze werksessie mee in het gezonder maken van de stad door middel van voedselwijsheid. Meld je aan voor deze sessie via de knop onderaan de pagina.

Bij met name leerlingen in Rotterdam-Zuid zijn er grote gezondheidsverschillen. Door leefstijl, voeding en beweging onderdeel te maken van het curriculum op basisscholen wil stichting VoedselEducatie010 tegelijkertijd jongeren, ouders en wijkbewoners betrekken bij het proces van gezond eten. Zo kan het programma duurzaam doorwerken tot achter de voordeur maar ook relevante werkervaring opleveren. De ambitie is om op elke school in Rotterdam-Zuid gezonde lunches in het te serveren.

Tijdens deze werksessie komen we meer te weten over de programma’s gezonde lunch en gezonde wijk die zijn gestart in de wijk Feijenoord in Rotterdam-Zuid. Hoe betrek je scholen en wijkbewoners? Hoe kan voedseleducatie de stad groener maken en andersom het groen dat er in de stad is gebruikt worden om inwoners gezonder te maken? Dit wordt besproken met Ralph van Meijgaard, Deniz Ozer, Liesbeth Babel (VoedselEducatie010), Els van Beek (praktijkondersteuner somatiek), Mariette Lusse (Lector samenwerken met ouders, Hogeschool Rotterdam), George Leuver (Directeur KBS Agnesschool) en Karin Booms (ouderconsulent Agnesschool).

Deelnemen
Meld je hier onder aan!