Dag van de Ruit

Tijdens SMC20 start het lab de Ruit van Rotterdam met de Dag van de Ruit. Tijdens deze besloten bijeenkomst vinden onder leiding van Martin Guit en Bernadette Janssen diverse colleges, werk- en denksessies plaats over de opgave van toekomst van de Ruit van Rotterdam.

De Dag van de Ruit start met een introductie van Martin Guit (mobiliteitsstrateeg gemeente Rotterdam) op de opgave van de Ruit van Rotterdam. Aansluitend wordt deze opgave verder gevormd in twee werksessies. In de ochtend werken Bernadette Janssen (BVR Adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling) en Martin Guit samen met Mattijs van Ruijven (Hoofd Stedenbouwkundige gemeente Rotterdam), Ruud Reutelingsperger (Observatorium) en Ton Venhoeven (VenhoevenCS) aan de opgave van de Ruit in relatie tot de stad: welke emotionele betekenis heeft de Ruit momenteel voor de stad en wat mag de ambitie zijn?

In de middag geeft Erik Verroen (Rijkswaterstaat) een college. Aansluitend wordt met o.a. Bas Govers (Excellent Cities) en Michel Duinmayer (Ministerie I&W) gewerkt aan de kaart en opgave van de Ruit.

Dit was een besloten bijeenkomst. Van de Dag van de Ruit wordt een videoregistratie gemaakt. Houd deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de uitkomsten van de werksessies.