10 november, 2019

2019vr08nov10:3012:00Circulair bouwen versnellen via een hubOCHTEND | 10:30 - 12:00 TR Schouwbrug - ErkerThema:ENERGIE & KLIMAATType activiteit:ZAALPROGRAMMA

Details

Wegnemen van grote barrières op stadsniveau

Locatie: Erker

Rotterdam houdt niet alleen van bouwen, maar ook van slopen. Op jaarbasis produceert Rotterdam alleen al 350.000 ton bouwafval. Al deze afvalstromen kunnen lokaal veel beter worden benut of zelfs worden voorkomen. Daarom onderzoeken de initiatiefnemers achter BlueCity, Buurman, Keilewerf, de Kroon, Oogstkaart en SuperUse Studios in samenwerking met Metabolic en het programma Rotterdam Circulair van de gemeente Rotterdam nu de vorm en haalbaarheid van een fysieke plek, die via verschillende functies grote barrières in het circulair bouwen op stadsniveau wegneemt. Dit biedt enorme kansen om als stad voorop te lopen op het gebied van circulariteit. Denk hierbij aan een ruimte waar herbruikbare materialen, producten en bouwelementen worden opgeslagen, bewerkt en verhandeld of aan een plek die tevens fungeert als logistiek bouwknooppunt en zo transportbewegingen radicaal terugdringt.

Metabolic presenteert verschillende scenario’s waarin een dergelijke hub van de grond kan komen en daagt betrokkenen uit – van slopers, aannemers, architecten, woningcorporaties, beleggers en projectontwikkelaars tot aan producenten van dematerialen – deze circulaire transformatie samen groot te maken.

Betrokken partijen: BlueCity, Buurman, Keilewerf, de Kroon, Oogstkaart, SuperUse Studios, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Circulair, Metabolic, Marktpartijen.

 

X