Het programma voor het Stadmakerscongres stel je zelf samen. Download de app en markeer je favorieten!

Binnenstad voor iedereen: samenwerken aan uitvoering

Beeld: Gemeente Rotterdam, Stadsontwikkeling

Vandaag aan de slag met de binnenstad van morgen! In deze werktafelsessie neemt de gemeente je mee naar de binnenstad van 2040 en nodigt je uit om samen te werken aan de uitvoering van de uitgezette koers.

In 2040 is de Rotterdamse binnenstad groener, vitaler en voor iedereen. Deze koers heeft het Rotterdams College eind 2021 vastgesteld. De nieuwe koers voor de binnenstad zet in op een gezonde leefomgeving, betaalbare ruimtes voor wonen, werken en voorzieningen, meer ruimte voor voetgangers en fietsers en het creëren van aantrekkelijke plekken voor ontmoeting en verblijf. De condities voor ‘goede groei’ en verdere verstedelijking in de binnenstad worden op twee oevers ingezet waar huidige én nieuwe bewoners, ondernemers en bezoekers van profiteren.

Dit is niet alleen een vergezicht, maar vraagt de komende vier jaar al om concrete acties en samenwerkingen. Hoe moet er verder gebouwd worden aan onze binnenstad? Hoe worden de uitdagingen van de toekomst het hoofd geboden, zoals voor wonen, vergroening en mobiliteit.

Stadmakers gezocht
Wat kunnen en moeten we de komende vier jaar al gaan doen? Gemeente Rotterdam zoekt stadmakers die helpen met nieuwe ideeën, mogelijke maatregelen, uitwisselen van kennis en het samenstellen van nieuwe coalities. Dat kan als ondernemer, bewoner, instelling, vastgoedeigenaar, ontwikkelaar of stadmaker. 

Deelnemen

Deze sessie heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf je vooraf in om verzekerd te zijn van een plek aan tafel. Inschrijven kan via je persoonlijke inloglink. Wanneer je bent ingelogd, kies dan bij het overzicht van de tours voor: 15. Binnenstad voor iedereen | 13.00 – 14.30.

Verzamel je voor deze sessie bij de SMC informatiebalie in de hal van Theater Zuidplein tussen 12:45 en 13:00.