Inschrijving geopend!

Op vrijdag 4 november 2022 organiseert AIR dé Rotterdamse werkplaats van het stadmaken in Theater Zuidplein in Rotterdam. Niet alleen betrekken we een nieuwe locatie, maar ook de opzet van het Stadmakerscongres is dit jaar anders. We richten deze editie nóg meer in als werkplaats dan voorheen en gaan met elkaar aan tafel. Stel je eigen programma samen en doe mee!

 

De stad gaat veranderen. Klimaatadaptatie, energietransitie, verdichting, technologisering, mobiliteitstransitie, rechtvaardigheid en inclusie. Al deze ontwikkelingen relateren aan elkaar en de sleutel om ze toekomstbestendig aan elkaar te koppelen zijn we zelf. Daarom gaan we deze editie midden in het Hart van Zuid aan het werk om, door de ruimtelijke schalen en formele rollen heen, na te denken over de volgende opgaven van de stad.

Werkplaats

In de Grote Zaal programmeren we als vanouds een plenair programma met lezingen en talkshows en sluiten we af met de Guest Urban Critic, een internationaal vermaarde gast die de Rotterdamse stadmakers vanuit zijn of haar perspectief een spiegel voorhoudt.

Stadmakerscongres 2019 | Foto: Fred Ernst

De overige zalen hebben ieder een eigen thema en worden ingericht als werkplaats gevuld met tafels waar we met elkaar gaan brainstormen, discussiëren, puzzelen en tekenen om de opgaven waar we voor staan te doorgronden. In nieuwe samenwerkingsverbanden gaan we onder andere aan de slag met wat Rotterdam 2125 betekent voor vandaag, zeggenschap van bewoners, het ruimtelijke verhaal van de economie, Zuid en bespreken we duurzame dilemma’s. Komende tijd updaten we het programma regelmatig, dus houd deze website in de gaten.

In de ochtend organiseren we net als voorgaande edities verschillende tours door Rotterdam. Wanneer je je geregistreerd hebt voor het Stadmakerscongres, ontvang je automatisch bericht wanneer je je kunt inschrijven voor de tours. Let op: alleen de tours zijn op inschrijving, het zaalprogramma kun je naar eigen inzicht op de dag zelf samenstellen.

Stadmakerscongres 2019 | Foto: Marco de Swart

Aanmelden

Meld je hier aan.

Om deel te nemen aan het Stadmakerscongres betaal je 20 euro per persoon, studenten nemen gratis deel. Voor aanvang van het programma staat er een kop koffie klaar en er is een vegetarische lunch. Als je hier geen gebruik van maakt, laat het ons bij inschrijving weten om verspilling te voorkomen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Na betaling ontvang je direct een bevestiging in je e-mail en een persoonlijke link naar je registratie.